1. بالاخره مسابقه کاربر برتر با جوایز ارزشمند برای فعالترین کاربران!
    هر ماه ربع سکه بهار آزادی و چندین فلش مموری به کاربران برتر به انتخاب شما!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به انجمن مسابقات و جوایز سر بزنید.
    رد اعلامیه

تغییرات هورمونی باعث ضعیف تر شدن عملكرد سیستم ایمنی بدن می شود

شروع موضوع توسط alicpu در ‏26 ژوئیه 2012 در انجمن بهداشت

  1. alicpu

    alicpu کاربر تایید شده

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژوئیه 2012
    ارسال ها:
    1,032
    تشکر شده:
    118
    جنسیت:
    مرد
    خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
    تهران - عضو تیم تخصصی مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا گفت : در دوران بارداری زنان تغییرات هورمونی باعث ضعیف تر شدن عملكرد سیستم ایمنی بدن می شوند و مبارزه با میكروب ها از طریق غذا در این دوران دشوارتر است.

    به گزارش پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی ابن سینا، دكتر 'لادن گیاهی' درباره اهمیت تغذیه در دوران بارداری افزود : هدف از رژیم غذایی در دوران بارداری، تأمین نیاز مادر، جنین و كنترل سطح قند خون در این دوره است .

    وی خاطر نشان كرد : پایه و اساس تمام توصیه های تغذیه ای رعایت تعادل، تنوع و اندازه در استفاده از تمام گروه های غذایی برای تأمین انرژی و سلامت مادر و رشد و تكامل جنین است .

    گیاهی ادامه داد:در تمام طول بارداری مادر و جنین در هر آنچه می خورند، می نوشند و تنفس می كنند با یكدیگر مشترك هستند و به همین علت دوران بارداری و شیردهی از دوره های آسیب پذیر زندگی به شمار می آید.

    وی با بیان اینكه توجه به دریافت پروتئین كافی در دوران بارداری ضروری است افزود: در صورت عدم دریافت پروتئین كافی، از اندوخته پروتئینی در ماهیچه ی بدن مادر جهت رشد جنین استفاده خواهد شد.

    گیاهی با اشاره به وزن گیری مطلوب در دوره بارداری گفت: ویژگی های ژنتیكی، وضعیت سلامت مادر، فعالیت فیزیكی او، باورهای فرهنگی و وضعیت اجتماعی - اقتصادی از عواملی هستند كه با افزایش وزن بارداری ارتباط مستقیم دارد.

    متخصص تغذیه با بیان اینكه آگاهی از وضعیت وزن قبل از بارداری اولین گام برای تعیین روند وزن گیری بهینه است گفت : زنانی كه اولین بارداری را تجربه می كنند، زنان كمتر از 25 سال سن و زنان دارای سطح تحصیلات ابتدایی، معمولا بیش از حد طبیعی وزن می گیرند.

    وی با اشاره به عوارض افزایش بیش از حد وزن در زنان باردار گفت: در این زنان احتمال ابتلا به دیابت بارداری و تولد نوزاد با وزن بالای 4 كیلوگرم بیشتر می شود و همچنین احتمال زایمان طبیعی كاهش یافته و موفقیت در شیردهی كامل در این مادران پائین تر است.

    گیاهی با اشاره به اینكه خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد زیر وزن طبیعی از عوارض زنان بارداری است كه وزن آنها به اندازه كافی اضافه نشده است افزود: احتمال ایجاد اختلالات فیزیكی و شناختی و مرگ و میر در نوزادان این مادران بیشتر از سایرین بوده و همچنین احتمال ابتلاء به بیماری های مزمن نیز در آینده فرزند آنها در بزرگسالی افزایش می یابد.

    گیاهی گفت: افزایش وزن بین یك تا دو و حداكثر تا 3 كیلوگرم در این دوره توصیه می شود و همچنین افزایش وزن در سه ماهه دوم و سوم حدود 350 تا 450 گرم در هفته است.

    وی در ادامه با اشاره به مهم ترین نكات در پرهیز غذایی در دوره بارداری گفت: در این دوره تغییرات هورمونی باعث ضعیف تر شدن عملكرد سیستم ایمنی بدن می شوند و این امر مبارزه با میكروب ها را كه ممكن است از طریق غذا وارد شوند دشوارتر می كند، بنابراین محافظت در برابر مسمومیت غذایی در دوره بارداری بسیار مهم است.

    این متخصص تغذیه با تأكید بر اینكه می بایست مواد غذایی یخ زده در یخچال یا مایكروویو، یخ زدایی شود افزود : در این دوره غذاهای دریایی نیمه خام و نیمه پخته را مصرف نكنند و همچنین از مصرف تخم مرغ و گوشت نیمه پخته و خوراكی ها و سس هایی كه از تخم مرغ خام یا نیمه پخته استفاده میكنند پرهیز شود.

    گیاهی همچنین با اشاره به توصیه های كاربردی جهت اصلاح الگوی غذایی در دوران بارداری گفت: خانم های باردار بهتر است از سرخ كردن غذاها خودداری كرده و در حد امكان آنها را به شكل آب پز، بخارپز و كبابی مصرف كنند. همچنین می بایست مصرف كیك های خامه ای و دسرهای چرب به یك یا دو بار در ماه و آن هم حجم كم محدود شود.

    وی در زمینه دریافت مواد قندی و نشاسته ای بدن نیز توصیه كرد: به جای مصرف قند و شكر به همراه چای از میوه خشك استفاده شود و مصرف دوغ و آب میوه های طبیعی به جای نوشابه های گازدار از دیگر الزامات است.
     

    موضوعات مشابه

XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.