1. بالاخره مسابقه کاربر برتر با جوایز ارزشمند برای فعالترین کاربران!
    هر ماه ربع سکه بهار آزادی و چندین فلش مموری به کاربران برتر به انتخاب شما!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به انجمن مسابقات و جوایز سر بزنید.
    رد اعلامیه

طرز تهیه خورش ترشه سماق

شروع موضوع توسط sepideh در ‏7 آگوست 2013 در انجمن خورش ها

  1. sepideh

    sepideh کاربر پر تلاش ( طلایی)

    تاریخ عضویت:
    ‏8 آگوست 2012
    ارسال ها:
    5,631
    تشکر شده:
    4,036
    جنسیت:
    زن
    همه شماها حتما با خورشت قورمه سبزی آشنایی دارید
    و هر کسی برای خودش یه طرز تهیه مخصوص داره
    اما خورش ترشه سماق که باید شمالی باشه تقریبا نزدیک به قورمه سبزی هست
    احتمال زیاد هم مال شمال هست در ادامه طرز تهیه را یاد بگیرید
    مواد لازم برای دستور طبخ خورش ترشه سماق مخصوص ۴ نفر :
    مرغ ==۴۵۰ گرم
    سبزی ==۴۰۰ گرم
    پیاز ==یک عدد متوسط
    لوبیا قرمز == یک لیوان
    آبغوره == یک لیوان
    سماق ==نصف استکان
    غوره ==نصف استکان
    نمک، پودر سیر، زردچوبه ==به مقدار لازم
    طرز تهیه خورشت ترشه سماق :
    پیاز را ریز خرد کنید، در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود، مرغ را به پیاز اضافه کنید، نیمی از سماق را همراه با کمی زردچوبه، نمک و پودر سیر به مرغ اضافه کنید ، تمام سطح مرغ را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن کاملا تغییر کند . لوبیا را همراه با ۳-۴ لیوان آب به مرغ اضافه کنید، حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، بعد حرارت را روی شعله متوسط تنظیم کنید و یک ساعت و نیم زمان پخت برای این مرحله در نظر بگیرید.
    سبزی را ریز خرد کنید، در مقداری روغن به مدت ۷-۱۰ دقیقه سرخ کنید،
    مقداری از سماق و کمی زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد حرارت را خاموش کنید.
    وقتی لوبیا تقریبا پخت ( نرم شد ) سبزی را همراه با‌ غوره و آبغوره داخل خورش بریزید،
    آب خورش را کنترل کنید ( اگر کم بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید )
    بعد از جوشیدن دوباره‌ آب خورش باقیمانده سماق را داخل خورش بریزید و اجازه دهید خورش آهسته بجوشد تا جا بیفتد .
    در آخر نمک و چاشنی خورش را اندازه و سرو کنید.
    نکات دستوری خورشت ترشه سماق :
    سبزی این خورش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج کمی شنبلیله ، برگ سیر و در صورتی که در دسترس دارید مقداری سبزی های معطر شمالی از جمله خلواش، چوچاق، اناریجه + کمی مخلوط خِنِش است.
    ( خنش مخلوط چند نوع سبزی شمالی است که بیشتر در محدوده استان مازندران مورد استفاده قرار میگیرد و برای طبخ بعضی خوراک کاربرد دارد )
    لازم به توضیح است که سبک تهیه این خورش تقریبا شبیه سبک شمالی است در نتیجه اگر از سبزی های شمالی در تهیه آن استفاده شود طعم آن بسیار دلچسب تر خواهد بود؛ ولی در صورتی که سبزی های فوق را در دسترس ندارید، از همان ترکیب اولیه (که تقریبا همان ترکیب سبزی قورمه سبزی است) استفاده کنید. در ضمن عزیزان شمالی یا دوستانی که دسترسی به سبزی های شمالی دارند میتوانند خورش فوق را با استفاده از سبزیِ خورش مرغ ترش ( به سبک مازندرانی ) نیز تهیه کنند.
    مقدار سماق در این خورش نقش تعیین کننده ای در طعم آن دارد. ولی توجه داشته باشید سماق بیش از اندازه موجب تلخ شدن طعم خورش میشود. بهتر است سماق را ( همانطور که توضیح داده شده است) در چند مرحله به خورش اضافه کنید .
    طعم این خورش به نسبت کمی ترش است. اگر احتمالا با ترش بودن خورش مشکل دارید مقدار غوره گفته شده در دستور را حذف کنید. ولی مقدار آبغوره گفته شده در صورت حذف غوره آنچنان طعم خورش را ترش نخواهد کرد.
     

    موضوعات مشابه

    ali ss از این پست تشکر کرده است.
XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.