1. بالاخره صندلی داغ برای کاربران ، این ماه برگذار شد!
    صندلی داغ آبان ماه ۹۵ رو هلیا با نام کاربری ( haleya ) مهمان این برنامس!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به صندلی داغ در موضوعات آزاد سر بزنید.
    رد اعلامیه

هشدار به روزه‌داران : بخور و نخورهای سحری

شروع موضوع توسط behnamSafir26 در ‏26 ژوئیه 2012 در انجمن تغذیه

  1. behnamSafir26

    behnamSafir26 BehNam کاربر تایید شده

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژوئیه 2012
    ارسال ها:
    1,016
    تشکر شده:
    245
    جنسیت:
    مرد
    هشدار به روزه‌داران : بخور و نخورهای سحری

    awww.taknaz.ir_user_files_L128179055010.jpg
    بدون سحری، پروتئین بدنتان می‌سوزد بسیاری با فرا رسیدن ماه مبارك رمضان برای انجام تكلیف شرعی خود، قید بیدار شدن هنگام سحر، خوردن سحری و فیض بردن از این فضای ملكوتی را می‌زنند

    و به اصطلاح سحری نخورده و ناشتا به استقبال ماه مبارك می‌روند، ولی آیا این رفتار غذایی، صحیح است یا خیر؛ سوالی است كه جام‌جم از دكتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه و رئیس دانشكده و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور كرده است.

    به گفته این متخصص تغذیه، برخی اعتقاد بر این دارند كه اگر سحری نخورند، مشكلی برایشان پیش نیامده و به راحتی روزهای ماه مبارك را سپری می‌كنند در صورتی كه لازم به یادآوری است كه حتی اگر از نظر گوارشی نخوردن سحری برای برخی افراد مشكل ظاهری ایجاد نكند، ولی از نظر علم تغذیه تنها سیری شكم مهم نبوده بلكه سیری سلولی بسیار اهمیت دارد. فردی كه سحری نمی‌خورد به بدن خود فشار بسیاری وارد می‌سازد كه در نهایت علاوه بر سوءتغذیه، احتمال واكنش بدن برای مقابله با گرسنگی بسیار طولانی را به همراه دارد كه این خود منجر به احتمال كاهش انرژی مورد نیاز می‌شود.
    درستی می‌افزاید: این گونه افراد ممكن است دچال حالت چاقی ظاهری شوند و ضمن نخوردن سحری، مواد زائد حاصل از سوخت چربی در بدن جمع شده و باعث بروز حالت خستگی زیاد در انتهای روز می‌شود.
    «حذف وعده سحری در عین حال سبب پایین افتادن قند خون در طول روز می‌شود كه خود منجر به كاهش یادگیری، بی‌حوصلگی و خستگی می‌شود. بنابراین مصرف سحری در همه اوقات بسیار ضروری است.» این متخصص تغذیه با اشاره به این مطلب خاطرنشان می‌كند: در غذاها علاوه بر مواد سازنده بدن و مواد انرژی‌زا، مقادیری هم عناصر و همچنین ویتامین‌های مختلف وجود دارند كه جهت فعالیت مناسب و حفظ سلامت تك‌تك اندام‌های بدن ضروری هستند كه یك رژیم غذایی مناسب باید تمام این مواد را در حد كافی به بدن برساند.
    وی می‌گوید: برای تامین نیازهای هر فرد بایستی مقداری از گروه‌های غذایی به طور روزانه دریافت شوند، اگر روزه‌داری در برخی افراد منجر به كاهش دریافت سبزیجات یا لبنیات شود یا منتهی به اضافه دریافت شیرینی‌ها (زولبیا و بامیه)‌ شود، تاثیر نامطلوبی بر وضع تغذیه فرد خواهد داشت. بنابراین صرف سحری مناسب و متعادل برای همه روزه‌داران بخصوص نوجوانان در حال رشد ضروری بوده و سحری باید شامل یك وعده غذای كامل برای هر فرد باشد، زیرا در طول روز بدن علاوه بر انرژی، به پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها نیازمند است.
    در روزه‌داری چربی می‌سوزانید یا پروتئین؟
    بدن انسان علاوه بر نیاز به انرژی برای زنده ماندن و انجام فعالیت‌های روزمره، به پروتئین‌ها نیز برای سوخت سلول‌های جدید نیاز دارد، اگر مقدار انرژی كه از كربوهیدرات‌ها (قند، شكر و نشاسته)‌ و چربی‌ها به بدن می‌رسد، كافی نباشد، بدن ناچار به سوزاندن پروتئین‌های با ارزش بدن روی می‌آورد و به قول معروف گوشت بدن را می‌سوزاند، دكتر درستی با اشاره به این موضوع، یادآور می‌شود: افرادی كه در اثر داشتن رژیم‌های غذایی نادرست وزن زیادی را در مدتی كوتاه از دست می‌‌دهند، در واقع تا حدودی گوشت‌های خود را از دست می‌دهند.
    گفتنی است پروتئینی كه در بدن از بین می‌رود ممكن است مدت‌ها وقت و غذای مناسب لازم باشد تا بتواند دوباره جایگزین شود، به همین ترتیب اگر روزه‌داری برای كسانی منجر به سوخت شدید پروتئین‌های بدن شود، لازم است رژیم غذایی این افراد به دقت مورد بازنگری و كنترل قرار بگیرد.
    بخور و نخورهای سحری
    اگر غذا بسیار آبكی باشد و نان در آن تیلیت شود و همچنین نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا‌خوردن موجب كاهش دسترسی آنزیم‌های گوارشی به غذاها می‌شود و برخی بیماری‌ها و نارسایی‌های گوارشی را منجر می‌شود، دكتر درستی با اعلام این مطلب در ادامه می‌گوید: روزه‌داران باید توجه داشته باشند كه مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتی‌های دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن می‌زند.
    گفتنی است مصرف غذاهای سرخ كرده نظیر‌كوكوسبزی، كوكو سیب‌زمینی، كتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل كباب، جوجه كباب و ماهی نیز می‌‌تواند عوارض مشابهی را ایجاد كند.
    وی مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و كالباس را در سحر نامناسب دانسته و می‌افزاید: این مواد غذایی باعث بروز ناراحتی‌های گوارشی از قبیل «ترش كردن» می‌شوند.
    این متخصص تغذیه خاطرنشان می‌كند: اگر قرار است در وعده سحر غذای پختنی مصرف شود باید به مقدار كم از آن غذا استفاده شود و بهتر است از نان، پنیر، سبزیجات و میوه‌جات هم استفاده كرد و برای پیشگیری از مسومیت غذایی، شایسته است غذای سحری زودتر تهیه شود و پس از كمی خنك شدن در یخچال قرار داده شود و هنگام سحر دوباره خوب گرم شود.
    دكتر درستی در پایان تصریح می‌كند: اگر قرار است در وعده سحر از غذاهای پخته استفاده كرد، بهتر است سحری از غذاهای حاوی قندهای پیچیده مثل نان، سیب‌زمینی آب‌پز، ماكارونی و مقدار كمی برنج استفاده كرد. به عنوان نمونه در یك وعده سحری مناسب می‌توان 8 تا 10 قاشق برنج دم‌پخت كم‌روغن، یك پیاله خورش قورمه‌سبزی كه گوشت آن چربی كمی دارد و سبزی آن فقط تفت داده شده است استفاده كرد ولی باید توجه داشت كه غذا نباید ترش باشد و بسیار مناسب است كه همراه آن از سبزی خوردن استفاده كرد و در پایان یك پیاله ماست و در انتهای غذا یكی دو خرما، یك عدد میوه و نوشیدن آب كافی فراموش نشود.
    جام جم آنلاین
     

    موضوعات مشابه

XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.