1. بالاخره صندلی داغ برای کاربران ، این ماه برگذار شد!
    صندلی داغ آبان ماه ۹۵ رو هلیا با نام کاربری ( haleya ) مهمان این برنامس!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به صندلی داغ در موضوعات آزاد سر بزنید.
    رد اعلامیه

شیــــــر را در برنامه غذایــــی خانواده قرار دهید

شروع موضوع توسط behnamSafir26 در ‏27 ژوئیه 2012 در انجمن تغذیه

  1. behnamSafir26

    behnamSafir26 BehNam کاربر تایید شده

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژوئیه 2012
    ارسال ها:
    1,016
    تشکر شده:
    245
    جنسیت:
    مرد
    شیــــــر را در برنامه غذایــــی خانواده قرار دهید

    شیر غذای نسبتاً کاملی است و کلیه مواد مغذی را به مقدار کافی و با ترکیبات مناسب برای ادامه حیات خصوصاً رشد کودک در دو سال اول زندگی دارا می باشد .
    ساختار اجزای اصلی شیر عبارت است از :
    ۱ – لیپدها
    ۲ – پروتئین ها
    ۳ – ازت غیرپروتئین
    ۴ – کربوهیدراتها
    ۵ – املاح
    ۶ – بعضی فلزات و شبه فلزات ( عناصر نادر )
    که مقادیر این اجزا برای گونه های مختلف حیوانی فرق می کند .

    عوامل مؤثر بر ترکیبات شیر عبارتند از :
    ۱- وراثت
    ۲ – دوره شیردهی
    ۳ – سن
    ۴ – تغذیه
    ۵ – محیط
    ۶ – روش شیردوشی
    ۷ – عفونت غدد پستان

    مواد مغذی شیر
    مواد مهم شیر عبارتند از : پروتئین ، کلسیم ، فسفر ، بعضی از انواع ویتامینهای گروه B و ویتامین A

    پروتئین شیر گاو پروتئین با کیفیت بالا محسوب می شود زیرا حاوی اسیدهای آمینه ضروری بوده که بدن ما قادر به ساختن آنها نمی باشد و باید از طریق غذا به بدن ما برسند .
    پروتئین شیر به دو گروه عمده کازئین و پروتئینهای محلول در سرم شیر طبقه بندی می شوند که هریک به نوع خود متشکل از گروههای کوچکتری هستند .
    شیر یک منبع مهم کلسیم بوده که اگر به مقدار کافی مصرف شود مقداری از مصرف روزانه کلسیم بدن را تأمین نموده و همچنین سرعت جذب کلسیم بدلیل وجود ویتامین D موجود در شیر افزایش می یابد .
    شیر دارای ۸ ویتامین محلول در آب و چهار ویتامین محلول در چربی ومنبع بسیار خوبی از ویتامینهای B۲ و B۱۲ می باشد .
    عملیات فرآیند شیر
    شامل تست های کنترل کیفیت در هنگام دریافت شیر و بررسی تقلبات احتمالی از قبیل تعیین نقطه انجماد جهت تجسس آب اضافی موجود در شیر ، اندازه گیری اسیدیته و انجام تست جوش شیرین ، تعیین شمارش باکتریها جهت درجه بندی شیر از لحاظ بهداشتی ، تصفیه کردن و پاستوریزاسیون و یا استریلیزاسیون و هموژنیزاسیون می باشد .

    انواع شیر
    شیر خام : شیری است که هیچگونه عملیاتی بر روی آن انجام نگردیده است .
    شیرکامل : شیر است که چربی آن گرفته نشده است .
    شیرپاستوریزه :

    شیری است که در درجه حرارت ۷۲ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ ثانیه تمام میکروبهای بیماریزای آن از بین رفته است و در این درجه حرارت طعم پخته در شیر ایجاد نگردیده و بر ارزش تغذیه ای آن اثر مهمی نمی گذارد .
    شیراستریلیزه :
    در حال حاضر فرآیند استریلیزاسیون شیر به روش UHT روند رو به توسعه ای داشته که در این روش محصول در درجه حرارت ۱۳۵ تا ۱۵۵ درجه سانتی گراد بمدت ۲ تا ۵ ثانیه قرار گرفته و سپس یا با استفاده از اتوکلاو و یا فرآیند UHT مجهز به پرکن آسپتیک انجام می شود که معمولاً استرایلیزاسیون مداوم و مدرن غالباً به روش UHT به همراه پرکن اسپتیک اطلاق می گردد .
    مقادیر توصیه شده از گروه شیر و فرآورده های آن جهت مصرف روزانه :
    سن – تعداد واحد
    کودکان ۳-۱ ساله — ۳ واحد
    کودکان ۸-۴ ساله — ۳ واحد
    کودکان ۱۲-۹ ساله — ۴ واحد
    بزرگسالان ۵۰-۱۹ ساله — ۳ واحد
    بزرگسالان ۵۰ ساله به بالا — ۳ واحد
    زنان شیرده — ۴ واحد
    زنان باردار — ۳ واحد
    معدودی از نوزادان بعلل ژنتیکی قادر به هضم قند شیر نبوده که در این افراد نوعی آنزیم مخصوص که قند شیر را تجزیه می کند ( لاکتاز ) وجود نداشته و در صورت مصرف شیر به اسهال مبتلا می گردند زیرا مقدار زیاد لاکتوز در روده باریک تجزیه نشده و پس از ورود به روده بزرگ بوسیله باکتریها تخمیر و تولید اسید و گاز می نماید که در چنین مواردی برای جلوگیری از کمبود کلسیم میتوان به جای شیر از ماست و دوغ و یا پنیر استفاده نمود .

    توصیه های بهداشتی
    شیر پاستوریزه را حتماً در داخل یخچال بین درجه حرارت ۰-۴ درجه سانتی گراد به مدت حداکثر ۴۸ ساعت نگهداری کرد . از مصرف شیرخام اکیداً خودداری گردد .
    جوشانیدن شیر تأثیر مخربی بر روی ویتامینهای موجود در آن گذاشته لذا باید سعی شود حتی الامکان از شیرپاستوریزه استفاده شود .
    بعد از مصرف شیر پاستوریزه شیشه خالی را با آب سرد شستشو دهید .
    از انداختن درب آلومینیمی و اشیاء خارجی به داخل شیشه شیر خودداری نمائید .

    * در هنگام خرید شیر به نکات زیر بر روی بسته بندی توجه نمائید :
    ۱ – داشتن پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
    ۲ – دارا بودن تاریخ تولید و انقضاء مصرف
    ۳ – داشتن بسته بندی سالم

     

    موضوعات مشابه

XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.