1. بالاخره مسابقه کاربر برتر با جوایز ارزشمند برای فعالترین کاربران!
    هر ماه ربع سکه بهار آزادی و چندین فلش مموری به کاربران برتر به انتخاب شما!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به انجمن مسابقات و جوایز سر بزنید.
    رد اعلامیه

شرکت شتابان اروند : توضع کننده ظرف یکبار مصرف { گیاهی} خدمت گذارهارشنبه 25 دی 1392 ساعت 22:59طبعیت

شروع موضوع توسط gladiator در ‏2 آوریل 2014 در انجمن بهداشت

  1. gladiator

    gladiator کاربر تایید شده

    تاریخ عضویت:
    ‏16 آگوست 2012
    ارسال ها:
    586
    تشکر شده:
    304
    جنسیت:
    مرد
    هارشنبه 25 دی 1392 ساعت 22:59
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    as5.picofile.com_file_8109118300__D8_AF_D9_88__D8_AE_D8_A7_D9_ee79a583537ea65f7808e4c27f46b72b.jpg
    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    چهارشنبه 25 دی 1392 ساعت 22:44
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    [​IMG]

    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    چهارشنبه 25 دی 1392 ساعت 22:28
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG] as5.picofile.com_file_8109113042_7777_001.jpg
    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    چهارشنبه 25 دی 1392 ساعت 22:06
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    [​IMG]
    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    چهارشنبه 25 دی 1392 ساعت 21:43
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG] [​IMG]
    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    چهارشنبه 25 دی 1392 ساعت 21:26
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    [​IMG]
    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    چهارشنبه 25 دی 1392 ساعت 21:12
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]






    ظروف یک بار مصرف ، بایدها و نبایدها

    مقدمه

    در حال حاضر ایران یکی از ده کشور اول دنیا در استفاده از ظروف یک‌بار مصرفاست، به‌طوری که فقط در سال 84، 570 هزار تن ظروف یک‌بار مصرف در کشور استفاده شده،که تقریباً 100 درصد این ظروف پلاستیکی هستند و می‌توان اذعان کرد که ظروف گیاهینتوانسته‌اند حتی یک درصد مصرف مردم را به خود اختصاص دهند. با این وجود آمارهاحکایت از آن دارد که ایران ظرفیت بالایی برای تولید گیاهی این ظروف دارد و می‌توان با تغییر الگوی مصرف خانواده‌ها و وضع قوانین محدود کننده، تولید این ظروف را ازچند کارخانه محدود فعال در حال حاضر به ده‌ها کارخانه مولد گسترش داد، اکنون قریب به پنج هزار کارخانه و کارگاه تولید ظروف یک‌بار مصرف در کشور وجود دارد، این درحالی است که تنها تعداد اندکی مجوز تولید این ظروف را دارند.

    موارد استفاده:

    علاوه بررستورانها ، مراکز طبخ، آبمیوه فروشی ها، بستنی فروشی‌ها، پیتزافروشی‌ها، سلف سرویس ادارات و دانشگاه‌ها، پای ظروف یک بارمصرف به میهمانی‌های خانگی هم باز شده است و بسیاری ترجیح می‌دهند هنگام پخش غذای نذری و در مراسم هایی مانند جشن تولدهای کودکانه دردسر شستشوی ظرف را به‌ کلی از برنامه حذف کنند و ازبشقاب و لیوان‌های رنگارنگ پلاستیکی استفاده کنند . طبیعی است که وقتی کالایی این چنین جای خود را در سبد خانوار باز می‌کند، با چند اطلاعیه بهداشتی مصرف آن محدودنمی‌شود، اما استفاده صحیح از این پدیده حداقل کاری است که می‌توان نسبت به آن امیدداشت. اما علاوه بر انواع پلاستیک‌هایی که به عنوان ظروف یک بار مصرف در سرو چای یاغذا مورد استفاده قرار می‌گیرند، دسته‌ای دیگر از این مواد به عنوان ظروف آشپزخانه،ظروف نگهداری غذا در یخچال، ظروف بسته بندی مواد غذایی به خصوص لبنیات مانند ماست وپنیر و همچنین بطری‌های آب معدنی استفاده می‌شوند که استفاده از این ظروف نیزمستلزم رعایت نکات ایمنی خاصی است.

    مواد اولیه تشکیل دهنده این ظروف:

    در ساخت ظروف پلاستیکی مختلف، مواد پلیمری (نفتی) متفاوتی به کار برده می شودبه عنوان مثال:

    ظروف نوشابه های گازدار از جنس پلی اتیلن تترافتالات ( PET ) می باشد.

    شیشه های شیرخوری کودکان از جنس پلی کربنات )( PVC ) به دلیل گران بودن پلیکربنات ها این نوع پلیمرها کمتر در بسته بندی مواد غذایی استفاده شده و بیشتر درساخت شیشه های شیر کودکان به کار می روند.) ساخته شده اند.

    مواد اولیه ظروف بسته بندی لبنیات را جنس پلی اتیلن ( PE )، پلی پروپیلن ( PP ) و پلی استایرن ( PS ) تشکیل می دهند.

    در ساخت ظروف یک بار مصرف از مواد پلی پروپیلن PP و پلی استایرن PS استفادهمی گردد.

    کیسه های پلاستیکی از جنس) پلی اتیلن PE (این نوع کیسه ها به اشتباه تحتعنوان کیسه های نایلونی معروفند. شاخته می شوند.

    قابل ذکر است این مواد پلاستیکی می توانند حاوی رنگ باشند که در آن صورت ازرنگدانه پلاستیک استفاده می گردد.


    عوارض استفاده از ظروف یک بار مصرف غیر استاندارد:

    فرآیند تولید ظروف یکبار مصرف باید کامل باشد تا این ظروف از پلیمری بی اثرتهیه شود و هیچ گونه مواد شیمیایی که در فرآیند تولید آن به کار رفته است از ظروفبه داخل مواد غذایی آزاد نشود . ظروف یکبار مصرف باید از جنس « سلولز» که پلیمریطبیعی و مناسب است انتخاب شود اما هم اکنون ظروف موجود در کشور از پلیمرهای شیمیاییتهیه می شوند و چون دستگاه تولید این ظروف نسبتاً کوچک و تقاضای بازار زیاد استگرایش زیادی به سمت تولید این ظروف وجود دارد در حالی که به هیچ وجه استفاده ازآنها برای مواد غذایی گرم مناسب نیست. ظروف یک بار مصرف بی‌رنگ و شفاف فقط برایغذاها و نوشیدنی‌های سرد مناسب هستند و نباید برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ استفادهشوند. همچنین ظروف یک بار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غذایی سرد، گرم ومرطوب مناسب هستند، ولی برای مواد غذایی داغ نباید استفاده شوند و استفاده از اینظروف مثلاً برای پیتزایی که در دمای 140 درجه سانتیگراد طبخ می‌شود، توصیه نمی‌شود . استفاده نابجا از ظروف پلی‌اتیلن(پلاستیکی) موجب آزاد شدن مواد آلی و ترکیباتشیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی می‌شود که مصرف آنهابرای سلامتی مضر است . در ساخت ظروف یک بار مصرف، به منظور جلوگیری از شکنندگیظروف، از مواد پلاستیکی لایزر استفاده می‌شود. بنابراین اگر در درون این ظروف آبجوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده و وارد بدن می‌شوند و به دلیلداشتن ترکیبات خاص منجر به بروز سرطان‌های مختلف می‌شود. این خاصیت به خصوص در موردظروف یک بار مصرف شفاف که درصد بالاتری از مواد سرطان‌زا را دارا هستند و در جامعهکاربرد بیشتری هم دارند، بسیار حائز اهمیت است . اصولاً جنس یک بار مصرف‌ها بهگونه‌ای است که توانایی نگهداری رنگ را ندارند و هنگام تماس با چای یا غذای داغ رنگحل می‌شود و یک لایه از آن همراه غذا یا چای میل می‌شود. اما از آنجایی که خوردنرنگ در هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود،لذا ورود رنگ از ظروف به غذا و نهایتا به بدنانسان دارای عوارض زیان باری می باشد.

    به چند مورد از عوارض شاخص ظروف یکبار مصرف غیر استاندارد به شرح ذیل اشاره میگردد:

    -1 ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی، پس از آزبست و اشعه‌ایکس، یکی از عوامل جدیبروز انواع سرطان و سایر بیماری‌ها محسوب می‌شوند و به‌شدت سلامت انسان را تهدیدمی‌کنند . به طور کلی پلاستیک‌ها، پلیمرهایی هستند که از سنتز مواد اولیه‌ای به ناممونومر تهیه می‌شوند. مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند اگر اینفرآیند اصولی و مطابق با استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشکلی برای سلامتافراد به وجود نمی‌آورد.

    -2 ظاهراً سرطان زا بودن سرو موادغذایی در این ظروف حتی در ادارات نیز بهفراموشی سپرده می شود.(در حالیکه مصوبه دولتی در این زمینه وجود دارد. (

    -3 مشکلات گوارشی و حتی بروز برخی بدخیمی‌ها از عوارض استفاده از این ظروف میباشد.

    -4 این مواد خاصیت آلرژی زایی دارند.

    -5 این ظروف دستگاه گوارش را مستعد عفونت‌ها می سازد.

    -6 این مواد به علت آزاد کردن مواد آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان رادر معرض انواع سرطان قرار می‌دهند.

    -7 استفاده دراز مدت ازاین ظروف باعث مشکلات گوارشی، خستگی و ناراحتی اعصاب میشود .

    مهمترین معایب ظروف یک بار مصرف:

    -1در بازیافت آنها اشکال وجود داشته و مخاطرات زیست محیطی ایجاد می نمایند.


    2-در شرایط خاص ( دمای بالا ، یخ زدگی ، در معرض نورآفتاب ...) انتقال موادمضر ( مونومر ها) را به غذا امکان پذیر می سازند.


    3-قابل استفاده در ماکروویو نمی باشد.


    -4 ظروف یکبار مصرف پلاستیکی وقتی در داخل خاک دفن می شوند، بین 300 تا 500سال ماندگاری دارند. در حالیکه ظروف گیاهی بر پایه سلولز و نشاسته ظرف مدت 4 تا 6ماه تجزیه می‌شود .


    -5 انباشته شدن این مواد در طبیعت به خصوص در پارک های جنگلی و سواحل ، از نظردیداری باعث نازیبایی مناظر و در نتیجه ناراحتی و کاهش بازدید کننده ها و کم شدندرآمد اقتصادی مناطق می شود.


    -6 پلی‌استایرن در لیوان‌های آب، کارد، چنگال، قاشق و ظروف غذایی مورد استفادهقرار می‌گیرند، برای مثال در چلوکبابی‌ها ظروفی که به صورت فوم هستند، نوعی پلی‌استایرن هستند که در ساخت آنها ازگاز هگزان استفاده می شود. این گاز در دمای 160 درجه سانتیگراد آزاد می‌شود،گاز هگزان عوارضی مانند سر درد را به همراه دارد .


    توصیه ها ی بهداشتی در استفاده از این ظروف:

    مناسب ترین ظروف برای نگهداری موادغذایی در مکان‌هایی که ظرفشویی حداقل دومرحله‌ای شستشو- آبکشی موجود و امکان شستشوی صحیح و ضد عفونی مناسب وجود دارد، ظروف شیشه‌ای (پیرکس)، استیل و چینی سالم بدون ترک خوردگی و لب پریدگی به جای ظروف یکبار مصرف توصیه می‌شود .



    - 1 از ظروف پلاستیکی در ماکروویو استفاده نکنید به خصوص غذاهای حاوی روغن وچربی ، چون گرما و پلاستیک و روغن با هم ترکیب شده ، که نتیجه ی آن تولید سم دیوکسین است .

    -2 غذا نباید بیشتر از ۲ ساعت در این ظروف باقی بماند .

    -3 نور وحرارت آفتاب ترکیبات خطرناک این ظروف را آزاد می‌کند و احتمال سرطان‌زایی در مصرف‌کنندگان را بالا می‌برد.‌

    -4 اغلب مردم از این خطرات و موارد استفاده هر کدام از این ظرف‌ها بی‌اطلاعهستند و لازم است اطلاعات مربوط به موارد مجاز استفاده و ممنوعیت‌های آن به صورت اتیکت روی محصول درج شود.

    -5 تا حد امکان از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنید.

    -6 از بطری هایی استفاده کنید که قابلیت شستشو و دوباره پر شدن را داشته باشد.

    -8 اولویت به ترتیب ظروف شیشه ای، فلزی، کاغذی و در نهایت ظروف )pet پلی اتیلنتری فتالات) هستند. البته ظروف پت به علت تجزیه ناپذیر بودن آن به عنوان یک معضل زیست محیطی هستند و در نتیجه در اولویت آخر قرار می گیرند. اما آزاد سازی مواد ازآنها به مراتب کمتر از دیگر مواد می باشد.

    -9 ظروف یکبار مصرف بیرنگ و شفاف فقط برای غذا ها و نوشیدنی های سرد مناسب هستند.

    -10 ظروف یکبار مصرف سفید و فوم دار برای مواد غذایی سرد ،گرم (با دمای پایین حدود 65 درجه سانتی گراد)و مرطوب مناسب هستند.

    -11 برای مواد غذایی داغ از فویل های آلومینیومی استفاده شود. امروزه در جهان ظروف آلومینیومی جایگزین ظروف یکبار مصرف پت می شوند.

    -12از لیوان های مقوایی ( سلولزی ) برای نوشیدن مایعات داغ استفاده کنید .

    -13ظروفی را انتخاب کنیم که دارای مجوز ساخت از وزارت بهداشت باشند.

    -14 استفاده مکرر از بطری های آب معدنی و نوشابه عوارض زیان باری دارد.

    -15 ظروف یک بار مصرف پلاستیکی حتماً از مراکز معتبر که از مواد اولیه مرغوب ومطلوب استفاده می‌کنند باید تهیه گردد.

    -16 اما در میان تمام انواع ظروف یک بار مصرف شاید بتوانیم از بطری‌های آب آشامیدنی به عنوان پرمصرف ترین انواع این ظروف نام ببریم. بطری‌هایی که در ماه‌هایگرم سال حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پُر می‌شوند و درون یخچال قرار می‌گیرند تا آب خنک مصرفی خانواده را تامین کنند و در دیگر ایام هم برای نگهداری موادی چون آب لیمو و آب غوره مورد استفاده قرار می‌گیرند . معمولا جنس این بطری‌ها از PET است که اگر این مواد بیش از 6 ماه در این ظروف نگهداری گردد، آلوده می‌شود . بنابراین خانواده‌ها باید از استفاده مکرر این ظروف برای نگهداری آب دریخچال نیز خودداری کنند .

    ظروف یک‌بار مصرف گیاهی چه ویژگی‌هایی دارد؟

    این ظروف که عمدتاً از نشاسته ذرت و گندم ، برنج ، سیب زمینی و نیشکر تهیه می‌شوند، اگرچه کمی گران‌تر از ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی هستند، اما نه‌تنها موادسمی و شیمیایی ندارند بلکه طی چندین ماه در خاک تجزیه شده و حتی قابلیت استفاده برای خوراک دام می باشند. به منظور ترویج ظروف یک بار مصرف سلولزی و یا با پایهگیاهی باید امکان رقابت تولید‌کنندگان این ظروف با ظروف پلاستیکی در کشور فراهمشود. بایستی با کمک های دولتی امکان رقابت میان تولید‌کنندگان فراهم گردد تا باقیمت تمام شده کمتری این ظروف به دست مصرف‌کننده برسد، در این صورت هزینه‌های ناشی از عوارض استفاده این ظروف به قبل از تولید انتقال می یابد که بسیار کمترو اقتصادیو در جهت تامین سلامت عمومی نیز می باشد. . سالانه حجم گسترده ای از کیسه پلاستیکی در دنیا استفاده می‌شود که دولت‌ها با تصویب عوارض سنگین برای آنها، استفاده از این کیسه‌ها را محدود کرده‌اند، در این صورت مردم ترجیح می‌دهند از کیسه‌های پارچه‌ای ویا کاغذی استفاده کنند. در حال حاضر در بیشتر کشورهای توسعه یافته کیسه‌های خرید بهروش گیاهی با نشاسته سیب‌زمینی و برنج درست می‌شود. در دنیا ضایعات ظروف یکبار مصرفگیاهی را آسیاب کرده و برای خوراک دام استفاده می کنند ضمنا ظروف گیاهی پایه طبیعی دارند و هیچ مشکلی در مقابل حرارت، نور آفتاب و یخ زدگی ندارند.





    منبع : سایت دانشگاه علوم پزشکی البرزhttp://www.abzums.ac.ir


    واحد پژوهش شرکت شتابان اروند ( نمایندگی انحصاری پخش ظروف یکبار مصرف گیاهی در استان خوزستان)



    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    دوشنبه 16 دی 1392 ساعت 22:23
    قیمت واقعی ظروف گیاهی awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    باور غلط :



    هزینه تهیه ظروف یکبر مصرف گیاهی بالامی باشد:





    واقعیت :



    با توجه به تولید انبوه وتهسیلات ایجاد شده .هزینه ظروف


    یکبار مصرف گیاهی به شدت کاهش یافته ودر مقایسه با ظروف مشابه پلاستیکی بسیار منطقی می باشد.



    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    سه‌شنبه 3 دی 1392 ساعت 00:35
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    انواع پلی مرهای مصنوعی مورد مصرف در ظروف یکبار مصرف

    پلی اتیلنPE ،پلی پروپیلن PP ،پلی استیرن PS،پلی اتیلن ترفتالات PET ،پلی کربنات PC ،پلی آمید PA

    مصرف کنندگان ظروف یکبار مصرف باید به علامات اختصاری که در کف ظروف حک شده است توجه کنند مانند PP یا PS و ... این علائم نشان دهند این است که اولاً تولید کننده ظروف بدینوسیله سعی در اطلاع رسانی به مصرف کننده از نظر نوع کاربرد ظروف داشته است و ثانیاً هر یک از این علائم نشانگر نوع مصرف و کاربرد ظروف یکبار مصرف است .

    استفاده از پلی استایرن کریستال برای تولید لیوان و ظروف یکبار مصرف فقط برای مواد غذایی در دمای معمولی توصیه می شود . در دمای بالا منواستایرن باقی مانده درآن از آنها بیرون می زند که در دراز مدت بر روی سیستم اعصاب مرکزی و گلبول قرمز تأثیر منفی میگذارد . استفاده از این پلاستیک برای تولید قطعات پزشکی در در تماس با اعضاء و مایعات داخلی بدن قرار خواهند گرفت به هیچ وجه توصیه نمی شود . از گرم کردن مواد غذایی در ظروف پلی استایرن در مایکروفر خودداری شود .

    ظروف یکبار مصرف گیاهی بر خلاف پلی‌استایرن‌ها که استفاده از آنها در دمای بالاتر از 65 درجه مجاز نیست دمای 90 تا 100 درجه سانتی‌گراد را به راحتی تحمل می‌کند.



    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    دوشنبه 2 دی 1392 ساعت 22:52
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]








    ظروف یک بار مصرف گیاهی.



    چندین سالی‌ست که ظروف یک‌بار مصرف به صورت خواسته و ناخواسته مهمان سفره و زندگی ما شده است...












    تا چند سال پیش که استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی هنوز در میان مردم متداول نشده بود، مردم مواد غذایی خود را در کاسه های فلزی و ملامینی می‌ریختند اما امروزه به علت راحتی استفاده از ظروف یک بار مصرف، تولید این ظروف افزایش یافته است سالانه میلیون‌ها تن پلاستیک در صنایع بسته‌بندی استفاده می‌شود، موادی که زمان برگشت آن‌ها به طبیعت 300 تا 500 سال طول می‌کشد

    ظروف یک‌بار مصرف پلی استایرنی که به طور عمده در بازار وجود دارد، از مونومر استایرن تشکیل شده است. استفاده از مواد پلی استایرن (ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی) برای مواد غذایی گرم و داغ از نظر بهداشتی به هیچ عنوان مناسب نیست چون این ظروف همیشه مقداری استایرن آزاد در ترکیبات پلیمری خود دارند که فوق‌العاده سمی و سرطان‌زاست و در مواجهه با دمای بالاتر از 65 درجه سانتی‌گراد آزاد شدن این مونومر تأثیرات سرطان‌زایی را در بر دارد.به همین دلیل نگهداری، حمل و بسته‌بندی غذا با دمای بالاتر از 65 درجه در این ظروف ممنوع است. با توجه به این که فرآیند آزاد شدن این مونومر در مواجه با چربی تسریع می‌شود، بسته‌بندی مواد غذایی چرب نیز در این گونه ظروف ممنوع است.

    رنگی کردن این ظروف علاوه بر انتقال مواد تشکیل دهنده پلاستیک سایر مواد افزودنی شیمیایی را نیز به داخل غذا وارد می‌کند و اثرات سوء بیشتری بر سلامت دارد. ظروف پلاستیکی جایگاه ویژه‌ای در زندگی ما دارند و حذف آن‌ها غیر ممکن است

    با توجه به مشکلات اشاره شده در خصوص ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی چاره این است که از ظروفی استفاده شود که کمترین آسیب را به سلامتی و محیط زیست بزند پس باید به سمت استفاده از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی رفت.

    از آن جایی که این ظروف قابلیت تجزیه سریع در خاک را دارند اثرات سوء زیست محیطی نیز ندارند و چون در این ظروف کنشی بین ماده غذایی و ظرف وجود ندارد بنابراین می‌توان از آن‌ها برای انواع غذاها و مایعات گرم و حتی روغنی استفاده کرد. در ظروف یک‌بار مصرف گیاهی به دلیل ماهیت مواد تشکیل دهنده گیاهی (به طور عمده) نشاسته، مواد سمی شیمیایی وارد غذا نمی‌شود و سلامت افراد را تهدید نمی‌کند ضمن این که این ظروف در خاک و طی مدت حداکثر 6 ماه به چرخه طبیعت بر می‌گردند

    . واد تشکیل دهنده ظروف یک‌بار مصرف گیاهی
    مواد تشکیل دهنده ظروف یک‌بار مصرف گیاهی، از مواد طبیعی گیاهی نظیر نشاسته ذرت، سیب زمینی و گندم ساخته می‌شود. نشاسته به طور طبیعی یک پلیمر گیاهی ضعیف است که خاصیت هیدروفیلی (آب دوست) دارد، پس باید به پلیمر قوی تبدیل شود، افزودن اسیدهای چرب گیاهی مانند استاریک اسید و اولئیک اسید باعث می‌شود تغییراتی در ترکیب اولیه به وجود آید و با تشکیل گروه استری با زنجیره طویل کربنی خاصیت آب گریزی ایجاد شود.


    با توجه به این که این ظروف از مواد طبیعی گیاهی نظیر نشاسته ذرت، سیب زمینی و گندم ساخته شده و در تولید آن‌ها از موم عسل، روغن‌های گیاهی و گلوتن به منظور ایجاد خاصیت پلیمری و ضدآب (آب گریزی) استفاده شده، دارای مزایایی هستند که از جمله فواید این محصولات به موارد زیر می‌توان اشاره کردبه دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی در هنگام استفاده از مواد داغ و چرب هیچگونه مواد مضری از آن وارد غذا نمی‌شود. به عبارتی این ظروف عاری از هرگونه اثرات مضر و عکس‌العمل‌های شیمیایی در تماس با مایعات و غذاهای داغ هستند:

    . در ظروف یک‌بار مصرف گیاهی به دلیل ماهیت مواد تشکیل دهنده گیاهی (به طور عمده) نشاسته، مواد سمی شیمیایی وارد غذا نمی‌شود و سلامت افراد را تهدید نمی‌کند ضمن این که این ظروف در خاک و طی مدت حداکثر 6 ماه به چرخه طبیعت بر می‌گردند*دوره تجزیه پذیری آن‌ها کوتاه است. زمان برگشت این ظروف به طبیعت 5 تا 6 ماه بدون هیچ آسیب زیست محیطی می‌باشد

    * وابستگی به مواد نفتی ندارند. این ظروف مقاوم در برابر حرارت هستند یعنی در دمای بالاتر نیز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد


    *از عیوب این ظروف می‌توان به این نکته اشاره کرد که ممکن است در صورت ریختن مایعات در این ظروف کمی بوی نشاسته حس شود که به دلیل استشمام همزمان احساس می‌شود که مزه مایعات تغییر کرده است، البته این بو اندک است و ممکن است تنها برخی از افراد متوجه آن شوند.

    چگونه می‌توان مطمئن شد که این ظروف سالم هستند؟
    باید دقت شود تا ظروف سطح یکنواختی داشته باشند.

    در این صورت می‌توان از سلامت ظرف مطمئن شد.

    -هنگامی که جلوی نور گرفته می‌شوند رگه رگه نباشند و تیرگی و لکه سیاه در آن‌ها مشاهده نشود.1








    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    دوشنبه 2 دی 1392 ساعت 22:28
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]







    یک نمونه از قربانی های بی زبان زباله های ما انسان ها





    upload_2014-4-10_19-19-9.png


    :



    لاک پشت بیچاره در زمانی که کوچک بوده وارد یک حلقه ی پلاستیکی شده که در اقیانوس شناور بوده و دیگر نتوانسته از آن خارج بشود. در نتیجه این شکلی رشد کرده و دیگر توانایی اش در قایم شدن توی لاکش رو از دست داده و نه میتواند شکار کند و نه دفاع. این تازه یک نمونه است از قربانی های بی زبان زباله های ما انسان هاست





    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    دوشنبه 2 دی 1392 ساعت 22:24
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    پیام مدیرعامل:حفظ و ارتقاء محیط زیست شهری هدف ماست. امیدوارم بامشارکتهر چه بیشتر شهروندان، با بکارگیری راههای کاهش تولید پسماند، تفکیک وبازیافتدرمبداء، بتوانیم به این هدف والا نائل شویم.





    upload_2014-4-10_19-19-9.png



    حاج مجید محمدیان

    Shetaban.arvand@gmail.com


    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    دوشنبه 2 دی 1392 ساعت 22:18
    awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی در اصفهان اجباری می شود

    مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان از اجباری شدن ظروف یکبار مصرف گیاهی در تمام مراکز غذا فروشی مانند رستوران ها و آش فروشی ها در سطح استان خبر داد .

    به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان حسین صفاری افزود: مراکزی که انواع نوشیدنی های گرم توزیع می کنند نیز باید از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنند.وی اظهار کرد: تمام بازرسان مرکز بهداشت استان تا نیمه نخست سال جاری تمام ظروف یکبار مصرف پلاستیکی را جمع آوری می کنند.صفاری با بیان اینکه ظروف گیاهی از نشاسته ذرت تهیه می شود، اضافه کرد: تعدادی از کارخانجات در اصفهان و قم از این نوع ظروف تولید می کنند.وی همچنین از تشدید نظارت بر یخ فروشی ها و کارخانجات یخ سازی با فرا رسیدن فصل گرما خبر داد و گفت: مراکز عرضه یخ برای جلوگیری از انتقال آلودگی ملزوم به بسته بندی آن هستند.مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان توصیه کرد که به دلیل اینکه یخ بیشترین منبع انتقال آلودگی را دارد باید از مخلوط کردن مواد غذایی و آب با یخ پرهیز شود و تنها در مجاورت یکدیگر قرار گیرد.


    ظروف قابل خوردن با طعم‌های مختلف



    ظروف قابل خوردن با طعم‌های مختلف


    دانشمندان دانشگاه هاروارد دست به ساخت انواع ظروف قابل خوردن زده‌اند که می‌توان پس از مصرف مواد داخل آنها، خود ظروف را هم مصرف کرد .


    این محصول که یک غشای ساخته شده از پلاستیک زیست تخریب‌پذیر ترکیب شده با ذرات غذایی است را می‌توان جدا کرده و دور انداخت یا به سادگی آن را خورد.


    تاکنون متخصصان دانشگاه هاروارد توانسته‌اند یک غشا با طعم پرتقال برای آب پرتقال و یک ظرف با طعم گوجه‌فرنگی برای نوعی سوپ اسپانیایی تهیه کنند.

    توصیه‌ی یک بار مصرف !



    توصیه‌ی یک بار مصرف !


    اگر می‌خواهید از این ظروف استفاده کنید، بهتر است از توصیه‌های بهداشتی و نحوه صحیح استفاده از این ظروف آگاهی کامل داشته باشید .

    این روزها ظروف یک‌بار مصرف به خاطر قیمت مناسب، راحتی استفاده و تنوع شکل، رنگ و طرح به خانه‌ها راه پیدا کرده و خیلی‌ها ترجیح می‌دهند علاوه بر دادن غذای نذری، در تولدها و میهمانی‌ها هم از این ظروف استفاده کنند اما انواع پلاستیکی آن‌ها باعث آلودگی محیط زیست می‌شوند و سلامت انسان را تهدید می‌کنند. کارشناسان بهداشت هشدار می‌دهند که این ظروف اگر استاندارد نباشند یا به شکل صحیح استفاده نشوند، می‌توانند برای سلامتی مضر باشند. به همین دلیل بهتر است در خانه که امکان شستن و ضدعفونی کردن ظروف وجود دارد از ظرف‌های پیرکس، استیل و چینی استفاده کنید. برای خرید غذاهای داغ مانند آش و حلیم هم بهتر است با خودتان ظرف یا قابلمه ببرید تا خیالتان راحت باشد که غذای داغ در ظرف مناسب ریخته شده است و خطری سلامت شما و خانواده‌تان را تهدید نمی‌کند اما اگر می‌خواهید از این ظروف استفاده کنید، بهتر است از توصیه‌های بهداشتی و نحوه صحیح استفاده از این ظروف آگاهی کامل داشته باشید .

    1 .ظروف شفاف فقط برای نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد...

    قابل توجه مصرف کنندگان



    انواع پلی مرهای مصنوعی مورد مصرف در ظروف یکبار مصرف

    پلی اتیلنPE ،پلی پروپیلن PP ،پلی استیرن PS،پلی اتیلن ترفتالات PET ،پلی کربنات PC ،پلی آمید PA

    مصرف کنندگان ظروف یکبار مصرف باید به علامات اختصاری که در کف ظروف حک شده است توجه کنند مانند PP یا PS و ... این علائم نشان دهند این است که اولاً تولید کننده ظروف بدینوسیله سعی در اطلاع رسانی به مصرف کننده از نظر نوع کاربرد ظروف داشته است و ثانیاً هر یک از این علائم نشانگر نوع مصرف و کاربرد ظروف یکبار مصرف است .

    استفاده از پلی استایرن کریستال برای تولید لیوان و ظروف یکبار مصرف فقط برای مواد غذایی در دمای معمولی توصیه می شود . در دمای بالا منواستایرن باقی مانده درآن از آنها بیرون می زند که در دراز مدت بر روی سیستم اعصاب مرکزی و گلبول قرمز تأثیر منفی میگذارد . استفاده از این پلاستیک برای تولید قطعات پزشکی در در تماس با اعضاء و مایعات داخلی بدن قرار خواهند گرفت به هیچ وجه توصیه نمی شود . از گرم کردن مواد غذایی در ظروف پلی استایرن در مایکروفر خودداری شود .

    ظروف یکبار مصرف گیاهی بر خلاف پلی‌استایرن‌ها که استفاده از آنها در دمای بالاتر از 65 درجه مجاز نیست دمای 90 تا 100 درجه سانتی‌گراد را به راحتی تحمل می‌کند.




















    : روز پزشک مبارک

    [​IMG]

    یکم شهریور ماه سالروز ولادت بزرگ دانشمند و طبیب برجسته نامدار ایرانی جهان اسلام، شیخ الرئیس ابوعلی سینا و روز پزشک بر تمامی طبیبان فرزانه و جامعه پزشکی تلاشگر ایران اسلامی خجسته باد.

    در دفتـر علـم ، شغـل پـزشکـی چو نگین است

    این حرفه ، بـرازنده تــر از هــرچـــــه ثمین است

    هر دایره ، در وسعت خـــو د حیطـــــــــه ای دارد

    این دایره ی عقــل بشـــر، فـــــــوق یقین است

    روزی قــدمــا، محـو ر این مسئــــــلـــــه بو د نــد امـروز

    ، فـرا تـر ز همــــه سطــــــــــح زمین است

    آنگاه کـه بـه هـر گو شـه ی این عالـم خــا کـــی بیمــاری و رنجـو ری و محنت بـه کمیــــــن است

    تـــا مـحـــرز و نـــا بـــو د نگـــردد اثـــــــــــــر ا تش این شخص پزشک است،

    که بسیار غمین است د ر محضــر ا نســــا نی، معــلــــم شــــده زبــده د ر حـو زه ی سلـم و صحت، پـزشـک امین است

    فـرهیختـگـی ی خلـق ، ز ا ین نکتـه عیـان شـــد د یـد نـد و د یـد یـــم ، پــزشـــــک روح یمین است

    گر ظرف بـو د سلـم و صحت ، عقل چـو مظـروف این هر د و ز اقشار پزشک هست که رهین است

    آنجــا کـه تــرازو ی بشــر ، "فکـر" بـسنـــجـــــــد اعــلام کنـــــد ، د ا نش ا یـن تـــو ده و زیـن است " پـرو ا نه " کـه جـا ن را بــه جهــا نـی نفـروشــد د ر آتش علم غو طه خو رد



    یک نمونه از قربانی های بی زبان زباله های ما انسان ها


    :




    لاک پشت بیچاره در زمانی که کوچک بوده وارد یک حلقه ی پلاستیکی شده که در اقیانوس شناور بوده و دیگر نتوانسته از آن خارج بشود. در نتیجه این شکلی رشد کرده و دیگر توانایی اش در قایم شدن توی لاکش رو از دست داده و نه میتواند شکار کند و نه دفاع. این تازه یک نمونه است از قربانی های بی زبان زباله های ما انسان هاست

    مدیریت حاج محمدیان 1392/10/2



    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    سه‌شنبه 30 مهر 1392 ساعت 19:47
    محصولات شرکت به روایت تصویر awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]


    as2.picofile.com_file_7909843117_20130826_155638.jpg



    as4.picofile.com_file_7909847197_20130826_155609.jpg



    as4.picofile.com_file_7909845371_20130826_155618.jpg



    as2.picofile.com_file_7909844187_20130826_155627.jpg



    as2.picofile.com_file_7909842361_20130826_155855.jpg



    as4.picofile.com_file_7909842040_20130826_155931.jpg



    as2.picofile.com_file_7909838709_20130826_160002.jpg

    awww.blogsky.com_images_template_silent_p_det_com_ico.gif 0 نظر | توسط: حاج مجید محمدیان
    یکشنبه 19 خرداد 1392 ساعت 15:45
    معرفی ظروف یکبار مصرف گیاهی awww.blogsky.com_images_template_silent_printer.gif
    [​IMG]
    as4.picofile.com_file_7909691505_plastic.jpg

    ظروف یکبار مصرف چند سالی است که جای خود را در سفره ایرانیان باز کرده و در مراسم گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر علاوه بر آب میوه‌فروشی‌ها، بستنی‌فروشی‌ها، پیتزافروشی‌ها، سلف سرویس اداره‌ها و دانشگاه‌ها، پای ظروف یکبار مصرف به میهمانی‌های خانگی هم باز شده است و بسیاری ترجیح می‌دهند هنگام پخش غذای نذری و در مراسم‌هایی مانند جشن تولدهای کودکانه، درد سرشستشوی ظروف را کم کرده و از بشقاب و لیوان‌های رنگارنگ پلاستیکی استفاده کنند. طبیعی است که وقتی کالایی این چنین جای خود را در سبد خانوار باز می‌کند، با چند اطلاعیه بهداشتی مصرف آن محدود نمی‌شود اما استفاده صحیح از این پدیده حداقل کاری است که می‌توان نسبت به آن امید داشت...


    as4.picofile.com_file_7813343224_1334213301_41.jpg

    ظروف یکبار مصرف نیز جزو موادی هستند که استفاده از آنها خطوط قرمز زیادی دارد و کارشناسان تغذیه هشدار داده‌اند که مصرف غذا در این نوع ظروف با عوارضی همراه است و مواد پروتئینی و ویتامینی موجود در غذا را از بین می‌برد. این ظروف برای استفاده از موادغذایی و آشامیدنی بالای ۶۵ درجه و موادغذایی چرب ممنوع است چرا که موجب آزادشدن مونومرها (موادشیمیایی) می‌شود و این مونومر‌های شیمیایی سلامت انسان‌ها را به مخاطره می‌اندازد و سرطان‌زا هستند. واقعیت این است که استفاده از این نوع ظروف چنان متداول شده است که به سختی می‌توان دنیای بدون یک بار مصرف‌ها را مجسم کرد.


    مهم‌ترین عارضه این ظروف سرطان‌زایی آنها برای مصرف کننده است. بر اساس مطالعات جهانی مشخص شده که ظروف یک بار مصرف تشکیل شده از مواد نفتی بر اثر گرما و قرار گرفتن در معرض چربی غذا، مواد شیمیایی خود را رها کرده و به غذا منتقل می‌کنند. برخی از مواد دیگر این ظروف مانند منیزیم نیز می‌تواند به دلیل حرارت غذا آزاد شود که این ماده نیز سرطان‌زا است.


    اگر مواد غذایی داخل این ظروف اسیدی باشد نیز خطرناک است و برای فرد مصرف‌کننده مشکل ایجاد خواهد کرد.
    کارشناسان اعتقاد دارند که وقتی غذا داخل این ظروف ریخته می‌شود، بسیاری از مواد موجود در ظرف به غذا و مواد مغذی غذا به ظرف منتقل می‌شود. به همین دلیل بهتر است از این ظروف استفاده نشود. طبق گفته آنها هر ماده‌ای که در مجاورت مواد غذایی نگهداری می‌شود باید از درجه غذایی برخوردار باشد و نگهداری مواد غذایی در مجاورت ظروف یکبار مصرف به آزاد سازی (مونومر‌ها) و ترکیب آن با محتویات غذا منجر می‌شود که این امر حساسیت‌زا و سرطان است. در این میان، ظروف یکبار مصرف گیاهی مورد اتفاق نظر تمامی ‌متخصصان است و به گفته آنها برای حفظ سلامت، باید از انواع ظروف یکبار مصرف گیاهی که از نشاسته تهیه شده، استفاده شود.


    ● ظروف یکبار مصرف بازیافتی
    برخی ظروف یک بار مصرف غذا از مواد اولیه باز یافتی تولید می‌شود. مردم باید در خرید ظروف یکبار مصرف غذا، نایلون‌های دستی و دیگر اجناس این چنینی به شفافیت محصول توجه کرده و در صورت وجود ذرات ریز در آنها که نشان دهنده بازیافتی بودن آنهاست، از خرید آنها خودداری کنند.
    مشخص‌ترین جنس تولیدی با مواد اولیه باز یافتی، کیسه زباله‌های مشکی است که به دلیل آنکه در آنها از نایلون‌های زراعتی بازیافتی استفاده می‌شود، با کودهای شیمیایی و دیگر اجسام خارجی همراه بوده و بوی نامناسبی نیز دارند. پرمصرف‌ترین کاربرد مواد بازیافتی در تولید نایلون‌های دستی است که مردم برای حمل میوه و غیره از آنها استفاده می‌کنند. در نایلون‌های دستی بازیافتی، ناخالصی‌ها و ذرات‌ریزی دیده می‌شود که در واقع اجسام خارجی و زباله‌های همراه موادبازیافتی هستند.


    برخی ظروف یک بار مصرف غذا نیز از مواد اولیه بازیافتی تولید می‌شوند. این ظروف کدر بوده و در نور خورشید اجسام خارجی و زباله‌های همراه آن به صورت تک نقطه‌های ریز دیده می‌شود. فویل‌های صنعتی که در رستوران‌ها و دیگر اماکن برای پوشاندن ظروف و گرم نگاه داشتن غذا از آنها استفاده می‌شود نیز دارای مقادیری سرب بوده و می‌تواند موجب آلودگی مواد غذایی شود. هنگام تولید این فویل، آلومینیوم در مسیر ریل مانندی نازک شده و برای تسهیل حرکت آن از روغن‌های صنعتی چرب دارای سرب استفاده می‌شود که در نهایت نیز به دلیل مخارج بالا،کارخانه‌ها از پاک سازی آنها خودداری می‌کنند.


    نباید از ظروف پلاستیکی رنگی برای مصارف تغذیه‌ای استفاده کرد. از آنجا که ممکن است برخی از این ظروف رنگی پلاستیکی جزو مواد بازیافتی باشد، باید سعی شود از ظروف پلاستیکی بی‌رنگ و بهداشتی استفاده شود.
    ظروف یکبار مصرف بازیافتی از آنجا که از میان زباله‌های آلوده به عفونت‌ها جمع آوری می‌شوند، ممکن است بیماری‌های خطرناکی را منتقل کند. استفاده از ظروف پلاستیک آلوده، موجب انتقال بسیاری از بیماری‌های عفونی و ویروسی مانند بیماری‌های هپاتیت، تب‌روده‌ای و آنفلوآنزا می‌شود.


    ● ظروف یکبار مصرف گیاهی و حفظ محیط‌زیست
    استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی را به دلیل برخورداری از مزایای خوب سلامت به تمامی‌خانواده‌ها و صنوف توصیه می‌کنند. زمان برگشت ظروف پلاستیکی یک بار مصرف به طبیعت ۳۰۰ تا۵۰۰ سال می‌کشد اما این زمان برای ظروف یک بار مصرف گیاهی پنج تا شش ماه بدون هیچ آسیب زیست محیطی است. این ظروف عاری از هر گونه اثرات مضر و عکس العمل‌های شیمیایی در تماس با مایعات و غذاهای داغ و مقاوم در برابر حرارت است که موجب بروز بیماری‌های عصبی و خونی می‌شود. ارتقای ایمنی و سازش با محیط زیست از جمله علل اصلی ترغیب و تشویق‌ مصرف‌کنندگان به تهیه این ظروف است.


    ● تاثیر ظرف بر غذا
    اگر مواد تشکیل دهنده ظروف یک‌بار مصرف غذا مناسب نباشد، می‌تواند در غذا تأثیر نامطلوبی بگذارد. بسته‌بندی جزیی از ماده غذایی است. بنابراین اگر مواد تشکیل دهنده ظروف مناسب نباشد، می‌تواند تاثیر نامطلوبی بگذارد. در واقع برخی مواد موجود در غذا و ظرف به یکدیگر منتقل می‌شود. به همین دلیل ممکن است غذا در این ظروف مواد خود را از دست داده و مواد شیمیایی ظرف را جذب کند. مواد غذایی در ظروف یکبار مصرف می‌تواند ارزش غذایی خود را از دست بدهد و ارزش آن کاهش یابد و در دراز مدت اثرات سوء بر مصرف‌کنندگان بگذارد. با این حال باید توجه کنیم که هر نوع غذایی نیاز به نوع خاصی از بسته بندی دارد تا مواد موجود در آن حفظ شود. ظروف غذا باید ویژگی‌های غذا را حفظ کند و مانع از تخریب غذا شود.


    وزارت بهداشت از چهار سال پیش برنامه جامعی برای حذف این ظروف از سفره خانواده‌های ایرانی دارد که مهم ترین آن جایگزین کردن ظروف یک بار مصرف گیاهی است. این ظروف با پایه سلولزی و نشاسته ای طراحی شده و دو سالی است که از فضای آزمایشگاهی در آمده و در مرحله تولید انبوه قرار دارد. این ظروف منشأ نشاسته و ذرت دارد و مصرف آن برای افراد خطری نخواهد داشت.
     

    موضوعات مشابه

    گلناز2222 و chera از این پست تشکر کرده اند.
XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.