1. بالاخره مسابقه کاربر برتر با جوایز ارزشمند برای فعالترین کاربران!
    هر ماه ربع سکه بهار آزادی و چندین فلش مموری به کاربران برتر به انتخاب شما!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به انجمن مسابقات و جوایز سر بزنید.
    رد اعلامیه

آش نذری (گیلان)

شروع موضوع توسط !!!OMID!!! در ‏11 دسامبر 2014 در انجمن سوپ و سالاد

  1. !!!OMID!!!

    !!!OMID!!! کاربر پر تلاش ( طلایی)

    تاریخ عضویت:
    ‏5 دسامبر 2014
    ارسال ها:
    2,227
    تشکر شده:
    1,377
    جنسیت:
    مرد



    aimg.tebyan.net_big_1389_01_13319444855641491110310414721429119159.jpg
    این آش از مغذی‏ ترین و خوش ‏مزه‏ ترین آش ‏های ایرانی است که یک ظرف از آن با یک تکه ‏نان می ‏تواند غذای کاملی از نظر تغذیه ‏ای باشد.
    این آش بدین دلیل به آش نذری معروف است که معمولا سالی یک ‏بار درست می ‏شود و به مقدار زیاد و بین مستمندان و دوستان پخش می ‏شود.
    مردم این منطقه معتقدند که این آش باید با حرارت بسیار ملایم 3 تا اذان روی آتش بماند یعنی از صبح تا شب.

    نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) می‏ باشد.

    مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

    کشک 1 پیمانه
    لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم ‏بلبلی 150 گرم
    نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش 200 گرم
    گندم پوست کنده، برنج 200 گرم
    گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفندی) 400 گرم
    قیمه ساده 1 پیمانه
    پیاز 3 عدد
    سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر) 500 گرم
    روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به میزان لازم
    نعنا داغ و سیر داغ به میزان لازم

    طرز تهیه:

    گوشت را همراه با 1 پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و 1 لیتر آب روی حرارت می ‏پزیم.
    بعد برنج و گندم را اضافه می ‏کنیم.
    بعد از آن که گوشت پخته شد آن را خارج نموده، بی‏ استخوان می ‏کنیم و می ‏کوبیم و سپس همراه با آن، سبزی و 2 قاشق پیاز داغ را به آش اضافه می ‏نماییم. (شوید و تره 2 برابر جعفری و برگ چغندر 4 برابر ترخون ومرزه است.)
    در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس نموده ‏ایم با 1 لیتر آب کاملاً می ‏پزیم و بعد با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری یک سوم آن را می ‏کوبیم (نه همه آش‏ را)، زیرا آش یک‏ دست می ‏شود.
    تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه نموده، نمک آن را اندازه می ‏کنید و اگر آش شل نبود، آماده می ‏باشد.
    آن را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می ‏کنیم.

    در روش سنتی پخت این آش:
    همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ جاداری ریخته و آن قدر هم می ‏زنند تا دانه‏ های بنشن در آش حل شود و به قول مادر بزرگ ‏ها تا 3 اذان روی آتش می ‏ماند. ولی از لحاظ مزه و ظاهر آش هر دو روش شبیه هم می‏ باشد.
    انرژی کل: 3000 کیلو کالری
     
XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.