1. بالاخره مسابقه کاربر برتر با جوایز ارزشمند برای فعالترین کاربران!
    هر ماه ربع سکه بهار آزادی و چندین فلش مموری به کاربران برتر به انتخاب شما!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به انجمن مسابقات و جوایز سر بزنید.
    رد اعلامیه

قزوینی ها عجب قیمه نثاری دارند!

شروع موضوع توسط !!!OMID!!! در ‏15 آوریل 2015 در انجمن انواع غذا ها و طرز تهیه آن ها

  1. !!!OMID!!!

    !!!OMID!!! کاربر پر تلاش ( طلایی)

    تاریخ عضویت:
    ‏5 دسامبر 2014
    ارسال ها:
    2,227
    تشکر شده:
    1,377
    جنسیت:
    مرد

    قيمه نثار يكي از غذاهاي سنتي شهرستان قزوين است كه معمولا در ‌مهماني‌هاي بزرگ پاي ثابت سفره غذاست و علاوه بر آن در ايام سوگواري به عنوان نذري آن را مي‌پزند. در خود قزوين اين غذا را با ادويه مخصوص قيمه نثار طبخ مي‌كنند و با خلال پرتقال، بادام، پسته، زرشك و همچنين پلوي زعفراني آن را سرو مي‌كنند. با دستور پخت اين غذاي بي‌نظير همراه ما باشيد.
    [​IMG]

    مواد لازم:

    • گوشت خورشتي: 500 گرم
    • پياز: يك عدد بزرگ
    • رب گوجه فرنگي: دو قاشق غذاخوري
    • آب: سه ليوان
    • زردچوبه و ادويه خورشتي (ادويه قيمه نثار): يك قاشق چاي‌خوري
    • نمك و فلفل و دارچين: به ميزان لازم
    • زعفران دم كشيده: نصف پيمانه
    • گلاب: دو قاشق غذاخوري
    • زرشك و خلال پسته و خلال بادام: از هر كدام 5 قاشق غذاخوري
    • خلال پوست پرتقال شيرين شده: 3 قاشق غذاخوري
    • كره و شكر: از هر كدام 3 قاشق غذاخوري


    طرز تهیه:

    1. از آنجا كه اغلب اين قيمه، لابه‌لاي پلو سرو مي‌شود، چهار پيمانه برنج را بشوييد، بپزيد و بگذاريد دم بكشد. براي تهيه قيمه، پياز را نگيني خرد كرده و در روغن داغ سرخ كنيد تا رنگ آن طلايي شود. گوشت را به پياز سرخ شده اضافه كرده و روي آن ادويه خورشتي، دارچين، زردچوبه و فلفل بريزيد و بعد تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند، رب گوجه را هم به گوشت اضافه كرده و تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود، در آخر هم آب را اضافه كنيد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.

    2. بعد از پخت گوشت، گلاب، نمك و نصف زعفران را اضافه كنيد و بعد از 5 دقيقه، خورشت شما كه آب كم و غليظي دارد، حاضر است. در يك تابه يك قاشق كره بريزيد و خلال بادام و پسته را به مدت يك دقيقه تفت دهيد. در يك تابه ديگر زرشك‌ها را به همراه يك قاشق كره و يك قاشق شكر تفت دهيد، خلال‌هاي پرتقال هم با يك قاشق كره و شكر تفت دهيد و كنار بگذاريد.

    3. مي‌توانيد نصف مواد خلال و زرشك را به قيمه اضافه كنيد و نصف ديگر را براي تزئين نگه داريد. حالا پلو را در ديس بكشيد و روي آن مقداري از مواد قيمه و خلال بريزيد و بعد روي قيمه را با بقيه پلو بپوشانيد، در انتها هم روي پلو را با كمي قيمه و خلال‌هاي بادام، پسته، پرتقال، زرشك و همچنين پلوي زعفراني تزئين كنيد.
     
    دل آرا از این پست تشکر کرده است.
XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.