1. بالاخره مسابقه کاربر برتر با جوایز ارزشمند برای فعالترین کاربران!
    هر ماه ربع سکه بهار آزادی و چندین فلش مموری به کاربران برتر به انتخاب شما!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به انجمن مسابقات و جوایز سر بزنید.
    رد اعلامیه

روش تمیز کردن سبزیجات

شروع موضوع توسط farhad_4x در ‏11 آگوست 2012 در انجمن نکات خانه داری

  1. farhad_4x

    farhad_4x کاربر تایید شده

    تاریخ عضویت:
    ‏23 ژوئیه 2012
    ارسال ها:
    1,005
    تشکر شده:
    211
    جنسیت:
    مرد
    ataknaz.ir_user_files_L128938053590.jpg

    بی‌توجهی به نکات بهداشتی در مراحل آماده‌سازی این گروه غذایی ارزشمند، می‌تواند زمینه‌ای باشد برای تبدیل آن به یک ماده غذایی زیان‌بار که حداقل می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود.



    همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می‌کنند اما بی‌توجهی به نکات بهداشتی در مراحل آماده‌سازی این گروه غذایی ارزشمند، می‌تواند زمینه‌ای باشد برای تبدیل آن به یک ماده غذایی زیان‌بار که حداقل می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. بنابراین روش شست‌‌وشوی آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بهترین روش شست‌‌وشوی سبزیجات، همان روش ۴ مرحله‌ای است که وزارت بهداشت توصیه می‌کند.

    مرحله اول شامل پاک‌سازی اولیه می‌شود. پاک‌سازی اولیه یعنی اینکه تمام برگ‌های زرد، چوب‌ها و گل‌و‌لای احتمالی از سبزی جدا شوند. در این مرحله اگر لازم بود، حتی باید یک آب سطحی هم روی سبزیجات گرفته شود.

    مرحله دوم، انگل‌زدایی است که توصیه می‌شود در یک ظرف آب، به ازای هر لیتر آن، بین ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی بریزید. این کار باعث می‌شود که تخم و کیست انگل‌ها لیز و لزج شود و به سطح آب بیاید. در این مرحله از شست‌وشو، شما باید آب روی سبزی را به آرامی تخلیه و سپس سبزی‌تان را از درون ظرف خارج کنید.

    مرحله سوم، میکروب‌زدایی است که باید دوباره سبزی‌تان را درون یک ظرف پر از آب غوطه‌ور کنید و مقداری از محلول‌های ضدعفونی‌کننده حاوی پرکلرین را که در بازار وجود دارند،‌ داخل آب سبزی بریزید. مقدار ماده ضدعفونی‌کننده‌ای هم که داخل آب می‌ریزید باید بر حسب دستور روی کالا باشد.

    مرحله چهارم یا مرحله نهایی هم، آب‌کشی ساده است تا اثر مواد شیمیایی که داخل آب سبزی ریخته‌اید، کاملا از بین برود.

    این دستورالعمل خاص وزارت بهداشت است که فکر می‌کنم فقط برای کشور خودمان تنظیم شده! شاید برایتان جالب و حتی باورنکردنی باشد اگر بگویم وقتی نگاه به سایت وزارت بهداشت کشور کانادا کردم تا ببینم که بهترین روش‌ شست‌وشوی سبزیجات در این کشور چیست، دیدم که نوشته: «سبزیجات را بعد از خرید فقط با آب بشویید و هرگز با افزودن مواد ضدعفونی‌کننده یا مایع ظرفشویی، اجازه ورود انواع مواد شیمیایی را به درون بافت این خوراکی ندهید!»


    متاسفانه، آبیاری سبزی‌ها در کشور ما با فاضلاب و کودهای انسانی سبب شده که چنین دستورالعمل پیچیده‌ای برای شستن آن وجود داشته باشد؛ وگرنه، چه کسی است که نداند افزودن مواد شیمیایی به خوراکی‌ها، ارزش غذایی آنها را پایین می‌آورد؟ بنابراین به نکات بهداشتی که برای آماده‌سازی سبزیجات به آنها اشاره شد، همواره دقت کنید تا سلامت‌تان تهدید نشود؛ هرچند که ارزش تغذیه‌ای آنها قطعا دستخوش تغییراتی خواهد شد.
     

    موضوعات مشابه

XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.