1. بالاخره مسابقه کاربر برتر با جوایز ارزشمند برای فعالترین کاربران!
    هر ماه ربع سکه بهار آزادی و چندین فلش مموری به کاربران برتر به انتخاب شما!
    برای اطلاعات بیشتر حتما به انجمن مسابقات و جوایز سر بزنید.
    رد اعلامیه

آموزش خورش به [ May 7, 2009 10:38 PM ]

شروع موضوع توسط saeed2 در ‏23 ژوئیه 2012 در انجمن خورش ها

  1. saeed2

    saeed2 نظارت کننده مدیران بخش مدیریت ارشد

    تاریخ عضویت:
    ‏21 ژوئیه 2012
    ارسال ها:
    0
    تشکر شده:
    1,397
    جنسیت:
    مرد
    همشهری-يكي از خوشمزه‌ترين و رسمي‌ترين غذاهاي پاييزي، خورش به است
    باتوجه به اينكه در پخت اين خورش به و آلو مورد استفاده قرار گرفته و به اين تركيب شكر نيز اضافه مي‌شود، در زمره خورش‌هاي شيرين به حساب آمده و درنتيجه، طرفداران خاص خود را دارد.

    مواد لازم:
    - گوشت خورش، 350 گرم
    - به، 2 عدد متوسط
    - آلو بخارا، 100 گرم
    - پياز، يك عدد متوسط
    - شكر، يك قاشق سوپ‌خوري
    - رب گوجه‌فرنگي، يك قاشق سوپ‌خوري
    - زعفران ساييده شده، يك قاشق چاي‌خوري
    - زردچوبه، يك قاشق چاي‌خوري
    طرز تهيه:
    1 – ابتدا به‌ها را شسته و پس از پوست‌گرفتن، به صورت هلالي برش بزنيد؛ سپس داخل تابه‌اي مقداري روغن بريزيد و به‌ها را داخل آن سرخ كنيد.
    پس از اينكه برش‌هاي به تغييررنگ پيدا كرده و نرم شدند، شعله اجاق‌گاز را خاموش كنيد و تابه را كناري بگذاريد.
    نكته: شما مي‌توانيد به جاي پوست‌كندن به‌ها، آنها را با پوست برش داده و به همان صورت تفت دهيد.
    2 – آلو بخاراها را شسته، سپس داخل كاسه كوچكي حاوي آب به مدت حدود 2 ساعت خيس كنيد.
    نكته: باتوجه به اينكه آلو نقش طعم‌دهنده به غذا را برعهده دارد، ميزان آن را بسته به ذائقه‌تان مي‌توانيد كمتر يا زيادتر كنيد.
    3 – پياز را هم پوست كنده و پس از شستن به صورت خلالي خرد كنيد. سپس در قابلمه‌اي كه براي پخت خورش آماده كرده بوديد، مقداري روغن بريزيد و روي حرارت اجاق‌گاز قرار دهيد. وقتي روغن داغ شد، پياز خردشده را داخل آن بريزيد و بگذاريد تفت داده شود. حين سرخ‌شدن، زردچوبه را هم به پياز اضافه كنيد. در اين فاصله زماني، گوشت را بشوييد و به اندازه مناسب براي خورش خرد كنيد؛ سپس داخل سبدي بريزيد تا آب حاصل از شست و شوي آن خارج شود. حالا در مراحل پاياني سرخ‌شدن پيازها، گوشت خردشده را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا تكه‌هاي گوشت نيز در روغن تفت داده شود. پس از آن، پودر زعفران را افزوده و با گوشت و پياز مخلوط كنيد.
    4 – در قابلمه حاوي گوشت و پيازداغ، مقداري آب جوشيده بريزيد. در آن را بگذاريد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا گوشت بپزد. پيش از كامل‌شدن پخت گوشت يا پس از گذشت حدود يك ساعت، آلو بخاراي خيس‌شده را به آن اضافه كنيد و به حرارت‌دادن ادامه دهيد تا گوشت به طور كامل بپزد.
    نكته: شما مي‌توانيد آلوها را در ظرف ديگري به صورت جداگانه بپزيد و سپس به گوشت اضافه كنيد ولي پختن گوشت به همراه آلو باعث بيشتر طعم‌دارشدن گوشت و در نتيجه خورش مي‌شود.
    5 – پس از آنكه از پخت گوشت به همراه آلو مطمئن شديد، به‌هاي سرخ‌شده را به همراه شكر به مواد اضافه كنيد.
    نكته: مقدار شكر نيز بستگي به ذائقه شما دارد. اگر به‌هاي خريداري‌شده براي خورش ترش‌مزه‌ هستند، مقدار شكر را اضافه كنيد.
    6 – در مرحله پاياني ابتدا رب را در تابه كوچكي به صورت جداگانه در كمي روغن تفت دهيد تا طعم خامي آن گرفته شود و سپس به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد. ميزان حرارت شعله را كم كنيد و بگذاريد خورش به مدت يك‌ربع ديگر نيز به جوش‌زدن ادامه دهد. حالا ديگر خورش آماده است.
    نكته: اگر آب باقيمانده براي خورش كافي نبود، مقداري آب جوشيده به آن اضافه كنيد و بگذاريد يكي دو دقيقه بجوشد.
    روشي سريع براي پخت خورش
    درصورتي كه وقت شما تنگ است، مي‌توانيد به جاي انجام مراحل فوق از روش زير استفاده كنيد:
    پياز و زردچوبه را در روغن داخل ديگ زودپز سرخ كرده و سپس گوشت را به اين مخلوط اضافه كنيد. پس از تفت‌دادن گوشت و اضافه‌كردن زعفران و مقداري آب، در ديگ زودپز را ببنديد و بگذاريد گوشت بپزد. در اين فاصله به‌ها را نيز تفت دهيد. پس از پخت گوشت، بقيه مواد – يعني آلو، به سرخ شده، شكر و رب – را به طور همزمان اضافه كنيد و دوباره به مدت نيم‌ساعت روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد. پس از گذشت اين مدت، خورش آماده خواهد شد.
     

    موضوعات مشابه

  2. sepidehh

    sepidehh کاربر تایید شده

    تاریخ عضویت:
    ‏6 آگوست 2012
    ارسال ها:
    0
    تشکر شده:
    535
    جنسیت:
    زن
  3. 18u

    18u برترین کاربر انجمن کاربر تایید شده

    تاریخ عضویت:
    ‏20 ژانویه 2013
    ارسال ها:
    2,792
    تشکر شده:
    1,492
    جنسیت:
    زن
    بابت درج مطلبتون ممنون؛ خیلی جالب بود...........................................tashvigh-gol-tashvigh
     
XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.